Aranypenna

Mielőtt bármit is küldenél, kattints:
Beküldési szabályzat
Fanfiction kifejezések
~ Hibabejelentő ~

Szerkesztők Celia Celin és Emilly
Elérhetőség: aranypenna.info@gmail.com
Facebook oldal:   Aranypenna (link)
Facebook csoport:   Aranypenna (link)
Nyitás: 2016.03.18.
Téma írás, olvasás
Régi designok megnézem
Grafika Ninaa
Kódok LindaDesign | GlamourFactory

 

 
Az oldal hivatalos lektorai

Akikhez fordulhatok segítségért, ha úgy érzitek, hogy nem a legtökéletesebb a helyesírásotok:
Zakuro
elérhetőség: sarada11@citromail.hu
Naoto
elérhetőség: naoto@citromail.hu

 
Jiraiya Tolla

Szabályzat  2018

Kulcsok 2018

Történetek 2018

 

 
 
Írói kisokos
1. Alapok: helyesírás, lektor
2. Szóismétlések, szereplők gondolatainak szövegbe ágyazása
3. Vesszők 1.
4. Vesszők 2.
5. A történet kezdése, információadagolás

 

 
Társoldalak

 
Kedvenc linkek 
Ennyien jártatok itt:
Indulás: 2012-03-04
 

7. fejezet

Elérkezett a kirándulás napja. Kis osztályunk Obito és Kakashi vezénylésével kimentek busszal Kaposszentjakabra, majd a buszmegállónál leszálltak. A hely nagyjából a város szélén volt, egy hatalmas domb tetején. Amint odaértek, Obito megállt, és intett a többieknek, hogy álljanak meg pihenni.

- Igyatok, meg egyetek valami rágcsálnivalót, esetleg szendvicset, ha hoztatok. Aztán körbejárjuk a helyet, és a romokat is meglátogatjuk, ott pedig elmesélem az apátság történetét – mondta.

- Végre – nyögte Choji – , már kezdtem azt hinni, hogy nem is ehetünk.

A többiek felröhögtek, Chojival együtt. Amint odaértek a romokhoz, Obito megállította a srácokat, majd az ő és Kakashi vezetésével megindultak a romokhoz, majd így szólt:

- Gyerekek, gyertek ide hozzám! – mindenki odasereglett, hogy hallják a történetet, és többen füzetet is vettek elő, hogy tudjanak majd jegyzetelni.

Obito belekezdett a történetbe:

- Ezt a monostort egy 1432-ben íródott, másolatban megmaradt oklevél szerint 1061-ben alapították. Az alapító oklevél szerint Geur (Győr) fia, Atha (Ottó) somogyi ispán 1061-ben bencés monostort alapított a Szent Jakab-hegyen. Itt korábban is állt egy templom, amelyet a 7–9. század között építhettek, és amely erre az időre már romos volt. Ennek helyén építették fel az új templomot, melynek felszentelésén 1067-ben Salamon király és Géza herceg is részt vett. A monostor román stílusban épült. Az apátság helyén lévő korábbi település lakóit Atha ispán áttelepítette máshová. A későbbi átépítések során gótikus elemekkel bővült.

Az épületegyüttes feltárását 1960–1966 között Nagy Emese végezte. A kolostorépület műemlékvédelmi helyreállítása 1972-ben befejeződött be, azóta féltetős épület védi. Innen kerültek elő Somogy megye legkorábbi, 11. századi kőfaragványai (díszes oszlopfejezetek és lábazatok). Molnár István 2014-es ásatásai feltárták az eredeti, honfoglalást megelőző templomot is, amely Karoling korú stílusban épült, valamint a hozzá kapcsolódó településnyomok is erre utal.

A rom jelenleg az Együd Árpád Városi Művelődési Központ kezelésében áll. A terület 2001-es rendezése óta Kaposvár történelmi emlékhelyéül szolgál. Jelenleg nemcsak múzeumként, hanem kulturális központként működik: színházi esteket, kiállításokat, alkotótáborokat rendeznek itt. Nos, kérdés van? – kérdezte.

- Nekem lenne egy – szólt Naruto.

- Tessék – biztatta Obito.

- Honnan tudja mindezt? – kérdezte.

- Hát – válaszolt Obito – nem hiába vagyok történelemtanár. De most komolyra fordítva a szót. Rengeteg kutatást végeztem, és utánajártam mindennek. Nos, fiúk és lányok – folytatta –, hazafelé beugrunk egy pizzázóba, jó? – kérdezte.

A többiek örömujjongásban törtek ki. Azonnal megindultak a buszmegálló felé.

Amint a busz megérkezett a célállomásukhoz, leszálltak, majd elindultak egy pizzázóba. Mikor odaértek, üres volt a vendéglő. Leültek, és máris elkezdték az étlapokat böngészni. Choji Piedone-pizzát rendelt, Naruto és Hinata egy hatalmas pepperonisat, Sasuke és Sakura a magyaros pizzát választották, Shikamaru és Temari pikáns pizzát rendeltek (pikáns alatt azt értem, hogy a pizza krém és a feltét is erősen csípős – írói megjegyzés). Shikamarunak és Temarinak már könnye-taknya-nyála egybefolyt, de azért nagy nehezen bepuszilták a pizzát. Tenten, Lee, és Neji egy-egy ananászos pizzát rendelt. Sai ugyanolyat rendelt, mint a ShikaTema duó, csak ő jobban bírta. Ino egy kukoricás-sonkásat rendelt. Obito egy magyarosat, Kakashi pedig egy pikánsat rendelt. És eljött a pillanat, amire az egész osztály annyi éven keresztül várt: Kakashi levette a maszkját, hogy tudjon enni. A pincérlány, aki éppen hozta ki az italokat, eléggé elpirult, és szegény próbálta a lehető legjobban eltakarni az arcát.

- Nahát, Kakashi-sensei – kiáltotta oda élcelődve Naruto – nem is tudtam, hogy ilyen jó arc.

- Köszönöm – válaszolta az említett.

Erre mindenki hatalmasat nevetett, még a pincérlány is elmosolyodott. Majd Ino megszólalt:

- Kár, hogy nincs itt a barátom – mondta.

Mintha a telepátia működött volna, hirtelen kinyílt a bejárati ajtó, és éppen Laci lépett be az ajtón. Köszönt a pult mögötti lánynak, majd elindult felfelé a lépcsőn, és Ino már szaladt is eléje, hogy egy hatalmas csókot adjon neki. Majd Ino is kapott egy válaszcsókot, és utána Laci lepacsizott mindenkivel, Obito-senseinek bemutatkozott, Kakashival meg kezet rázott. Leült Ino mellé. Már előre biztosítottak neki helyet, hátha felbukkan az étteremben, ezen őszintén meglepődött, és rendelt egy üveg Fanta narancsot. Majd Ino megkínálta a pizzájával, amit szíves örömest elfogadott. Elfelezték a pizzát, majd megették. Lacinak csak az italt kellett kifizetnie, de azért beszállt a pizza árába is, hogy ne legyen pofátlanság az ő részéről, hogy nem fizetett. Majd a többiek is végeztek, és elindultak vissza a kollégiumba. Laci Inóval elmentek még valahova szórakozni, majd Inót visszakísérte a koleszba, és ő is elindult haza, mivel egy héten csak egyszer éjszakás, a többin délelőttös. Hazaért, lefürdött, majd nyugovóra tért tudván, hogy másnap délután ismét Inóval lehessen.

 

Még nincs hozzászólás.
 

Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND